Termeni si Conditii

SITE/DOMENIU - Domeniul adidasistil.ro si subdomeniile acestuia.

CONTINUT are urmatoarea definitie:

toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

continutul oricarui buletin informativ sau e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre adidasistil.ro prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al adidasistil.ro UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de adidasistil.ro intr-o anumita perioada;

informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care adidasistil.ro are incheiate contracte de parteneriat, intro anumita perioada;

date referitore la adidasistil.ro, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

UTILIZATOR - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre adidasistil.ro si acesta.

CONT - ansamblul format dintro adresa de e-mail si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre adidasistil.ro si acesta, sau persoana fizica sau juridica care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de adidasistil.ro si achizitionate de catre acesta prin folosirea SERVICIULUI

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii

BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre adidasistil.ro intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea adidasistil.ro cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre adidasistil.ro catre Client indiferent de modalitatea de livrare.

CONTRACT la distanta - conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.

 

POLITICA GENERALA

Acest Document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre adidasistil.ro si acesta.

1.1. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

1.2. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public www.adidasistil.ro

1.3. Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului, serviciului, adidasistil.ro sau oricarui tert cu care adidasistil.ro are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

1.4. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:

1.4.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de adidasistil.ro prin intermediul siteului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea adidasistil.ro de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea adidasistil.ro

1.4.2. adidasistil.ro va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

1.5. Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

1.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 1.4, acesta poate sa contacteze adidasistil.ro, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la adidasistil.ro destinate acestui scop.

1.7. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de adidasistil.ro.

1.8. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de adidasistil.ro si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, adidasistil.ro va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

 

 

2.    Continut

2.1.Tot continutul, incluzand dar nelimitandu-se la imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site sunt proprietatea intelectuala a adidasistil.ro sau al unor terti, caz in care continutul poate fi urmat de titlul de proprietate original si/sau de orice alta nota ceruta de proprietarul de drept al respectivului continut, pentru care adidasistil.ro detine licenta de utilizare si/sau publicare.

2.2. Utilizatorului sau Clientului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de adidasistil.ro, includerea oricarui continut in afara siteului adidasistil.ro, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al adidasistil.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al adidasistil.ro.

2.3. Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre adidasistil.ro si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea adidasistil.ro cu referire la acel continut.

2.4. Utilizatorul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale documentului.

2.5. In cazul in care adidasistil.ro confera Utilizatorului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea adidasistil.ro pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

2.6. Nici un continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea adidasistil.ro si/sau al angajatului adidasistil.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

2.7. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de Acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.

 

 

3.    Contact

3.1. adidasistil.ro publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Utilizator.

3.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul sau Clientul permite adidasistil.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.

3.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea adidasistil.ro de a contacta Utilizatorul sau Clientul.

3.4. Accesarea siteului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate adidasistil.ro se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si adidasistil.ro, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea adidasistil.ro in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

3.5. adidasistil.ro isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).

 

 

4.    Buletin informativ/Newsletter

4.1. Primirea buletinului informativ presupune completarea unui formular de catre Utilizator sau Client si acceptarea neconditionata a documentului, in cazul in care nu si-a exprimat deja acest acord.

4.2. Datele preluate de la Utilizator sau Client in scopul expedierii buletinului pot si vor fi folosite de catre adidasistil.ro in limitele Politicii de confidentialitate.

4.3. Renuntarea la primirea buletinului informativ de catre Utilizator sau Client, se poate face in orice moment:

4.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricarui buletin informativ primit.

4.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi buletinul si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului.

4.3.3. Prin contactarea adidasistil.ro, conform cu informatiile de contactare, si fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese. 

4.4. Renuntarea la primirea buletinului informativ nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

4.5. adidasistil.ro isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora va trimite buletinul informativ cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi buletinul informativ, fara nici un angajament ulterior din partea adidasistil.ro sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

4.6. adidasistil.ro nu va include in buletinele sale informative transmise Utilizatorului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al adidasistil.ro, la momentul expedierii buletinului.

 

 

5.    Politica de vanzare online

5.1. Accesul la serviciu este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un cont.

5.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile documentului.

5.3. adidasistil.ro poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.

5.4. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti.

5.5. In situatia in care se descopera accese de acest gen, adidasistil.ro isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu.

 

6.    Produse si servici

6.1. adidasistil.ro poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care adidasistil.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

6.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

6.3. adidasistil.ro poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

6.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site includ TVA.

6.5. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON.

6.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea adidasistil.ro, acestea fiind cu titlu de prezentare.

6.7. In descrierea produselor si/sau serviciilor adidasistil.ro isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

6.8. Produsele comercializate de adidasistil.ro provin din import U.E. Ne rezervam dreptul de a modifica fara preaviz preturile produselor afisate. Furnizorul nu poate fi considerat responsabil pentru utilizarea necorespunzatoare a produselor comandate.

6.9. Produsele nu vin Însotite de certificat de autenticitate.

 

7.    Valabilitatea ofertelor

7.1. adidasistil.ro isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Utilizatorului sau Clientului.

7.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.

7.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

7.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.

7.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.

7.6. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.

7.7. Clientul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 13.

 

8. Comanda online

8.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

8.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

8.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca adidasistil.ro poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de adidasistil.ro, in functie de scop/situatie:

8.3.1. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client.

8.3.2. Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 8.3.1, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc)

8.3.3. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.

8.4. adidasistil.ro poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

8.4.1. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte

8.4.2. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea adidasistil.ro si/sau partenerilor acestuia

8.4.3. fara nicio justificare.

8.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat coform 8.3. Daca clientul anuleaza comanda inainte de a fi livrata catre acesta in interval de 72 ore de la plasarea comenzii pe site, comenzile plasate ulterior de catre client nu vor mai fi onorate.

8.6. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care adidasistil.ro informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2, denumit in cuprinsul acestui document Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termeni si Conditii.

8.7. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea adidasistil.ro, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

8.8. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.

8.9. Este permisa folosirea unui singur voucher de catre Client pe o comanda efectuata online. Folosirea a mai multor vouchere va duce la anularea comenzii de catre reprezentantii adidasistil.ro.

8.10 Valoarea discountului oferita print-un voucher nu poate sa depaseasca mai mult de jumatate din valoarea totala a comenzii. (exemplu: valoare voucher = 50 lei, valoare comanda minima = 100 de lei).

 

9.    Comanda telefonica

9.1. Clientul /Utilizatorul poate efectua comenzi telefonice asistat la telefon de un representant adidasistil.ro. Termenii si condiitile  mentionate in acest DOCUMENT se aplica si in cazul acestor comenzi telefonice.

 

10.    Contract si finalizare

10.1. adidasistil.ro va include in coletul expediat catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.

10.2. adidasistil.ro va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sau contractul.

10.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, de partea adidasistil.ro, devine Contract onorat.

 

11.    Transport

11.1. Clientul poate opta numai pentru una dintre variantele de transport ale produselor/serviciilor achizitionate, disponibila pe site, la momentul efectuarii comenzii, indiferent de tipul comenzii sale.

11.2. Pentru comenzile cu transport gratuit, daca valoarea transportului depaseste 35 Lei, aceasta nu se poate trimite decat prin Posta Romana cu plata prin OP/Internet Banking sau PayU/LibraPay (card bancar).

 

12.    Calitate si garantii

12.1. Calitatea si garantia conformitatii produselor adidasistil.ro revine in totalitate adidasistil.ro.

12.2. Calitatea si conformitatea oricarui alt produs sau serviciu furnizat de catre adidasistil.ro, dar dobandit in urma contractarii acestuia de la un tert, revine in totalitate acestuia.

12.3. adidasistil.ro nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a nici unui produs/serviciu disponibil spre achizitionare pe site.

 

13.    Returnarea produselor

13.1. Clientul adidasistil.ro poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:

13.1.1. Produsul care nu este conform cu specificatiile de pe site

13.1.2. Coletele ce prezinta deteriorari severe

13.1.3. Produsele ce au fost livrate gresit

13.1.4. Produsele care au marimi (grosimi) eronat comandate

13.1.5. "Consumatorul are dreptul sa de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor" conf. O.G. 130/2000, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din siteuri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.

13.2. Clientul este obligat sa notifice adidasistil.ro, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/fax/etc) in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor, in cazul art. 13.1.5.

13.3. Clientul este obligat sa notifice adidasistil.ro, intentia sa de ai fi inlocuite produsele achizitionate, conform art. 13.1.4, prin orice mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/etc) in termen de maxim 10 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor, in conformitate cu art 13.1.5.

13.3.1. Clientul are obligatia de a pastra ambalajul in starea initiala (valabil pentru articolele de incaltaminte). In cazul in care acesta este deteriorat ne rezervam dreptul de a nu rambursa banii sau schimba cu un alt produs. Coletul va fi trimisa inapoi catre client.

13.4. Clientului care a notificat adidasistil.ro conform art 13.1.2 / art 13.1.3, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la adidasistil.ro in maxim 10 zile lucratoare de la data expedierii notificarii, in caz contrar adidasistil.ro considerand cererea nefondata/invalida.

13.5. Clientul adidasistil.ro nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele scopuri sau situatii:

13.5.1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 13.1.4.

13.5.2. Cererea de returnare in cazul art. 13.1.2 sau 13.1.3 cauzata de oricare situatie prevazuta la 13.1 are data de expediere care depaseste perioada de 10 zile lucratoare prevazute conform art 13.1.5, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

13.5.3. In cazul returnarii produsului cu una dintre cauzele declarate in art. 13.1, produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

13.6. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 de zile de la confirmarea returului. Costul transportului nu se returneaza. In cazul in care ati beneficiat de transport gratuit si faceti retur la mai mult de jumatate din comanda, din costul total al produselor se va scadea taxa de transport, suportata de catre adidasistil.ro la expedierea comenzii dvs.

13.7. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, conform 13.1.4, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

13.8. In cazul in care Clientul care returnat a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 13.1.4, iar adidasistil.ro nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului si in conformitate cu 13.6.

13.9. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

13.10. Premiile sub forma de voucher, sau produse adidasistil.ro, castigate in urma concursurilor desfasurate de adidasistil.ro, nu se returneaza. Fac exceptie doar produsele identificate neconforme (defect de fabricatie), sau produse trimise gresit fata de cele solicitate de castigator.

13.11. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client

13.12. Produsele realizate la comanda nu se pot returna

 

14.    Frauda si SPAM

14.1. adidasistil.ro nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin nici un mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare


15. GDPR
15.1 Informatiile colectate vor fi stocate intr-un mediu sigur la care are acces doar personalul autorizat si nu vor fi folosite in mod abuziv.